9 Kasım 2012 Cuma

YEŞİL MERCİMEKLİ BÜKME : 

MALZEMELERÖncelikle soğanlar bir tencerede kavrulur, üzerine haşlanmış mercimek ve baharat ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.Diğer tarafta hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur ve 4 adet beze yapılarak biraz dinlendirilir.Hamurlar açılıp içerisine ezilmiş haşhaşla karıştırılmış yağ sürülüp kare halini  alacak şekilde katlanır.ikinci hamurda aynı şekilde açılıp yağlandıktan sonra daha önce hazırlanan hamur içine konularak katlanır.Diğer hamurlar da bu şekilde hazırlandıktan sonra hamurun büyüklüğüne göre 4x4 veya5x5 şeklinde kareler bölünüp her kare elle biraz inceltilerek arasına iç malzeme konulup dikdörtgen olacak şekilde katlanır.Kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine yoğurt sıvı yağ karışımı nı sürüp 180 derece sıcak fırında pişirilir AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder