6 Şubat 2013 Çarşamba

KIRMIZI KADİFELİ KEK .

MALZEMELER .kek için 3 yumurta ,2 su bardağı toz şeker ,yarım su bardağı sıvı yağ ,1 su bardağı kek un içinde kabartma tozu olandan ,1 su bardağı un ,1 pkt kabartma tozu ,1 pkt vanilya ,1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ,1 tatlı kaşığı kakao, /( kakao konulmaz ise tam kırmızı renk vermiyor ).1 tutam tuz .

KREMA İÇİN : 

500 gr labne peyniri ,50 gr tereyağ,30 gr kremşanti,2 çay bardağı pudra şekeri ,

YAPILIŞI : ilk önce şeker ve yumurtaları iyice çırpalım ,  ve sirkeyi ekleyelim .Ayrı kapta elediğimiz un kakao kırmızı gıda boyası nı yumrtaya ekleyip kaşıkla yavaş yavaş karıştırıp kelepçeli yağlanmış kalıba boşaltalım .önceden ısıtılmış 175 derece de pişirelim . kek hazır .

kek iyice soğuduktan sonra 3 e bölelim .kekin üzerinden kırıntı olacak şekilde traşlayıp bi tabağa alalım bunu üzerine süslemek için kullanacağız .

krem şantiyi pudra şekeri  ve labne peynirini mikserle  çırpalım  soğuması için buzdolabına koyup biraz donmasını bekliyelim ..kremayı ikiye bölüp yarısını kekin ara katlarına kalanını da kekin tamamını kaplayalım .ayırmış olduğumuz kek kırıntılarını kekin etrafına ve üzerine serpiştirelim ..buzdolabında 2 saat dinlendirip servise hazır AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder