15 Şubat 2013 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF :

MALZEMELER . 350 Gram kadayıf, 3 yemek kaşığı tereyağ , 5 yemek kaşığı toz şeker ,1,5 su bardağı çekilmiş ceviz ,

MUHALLEBİSİ : 1 Litre süt ,4 yemek kaşığı un , 3 yemek kaşığı  mısır nişasta ,1 su bardağı toz şeker , 1paket vanilya , 1 paket krema .

HAZIRLANIŞI : Kadayıfları ince ince kırın ,teflon tencere ye tereyağ , toz şekeri ve kadayıfı  ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun cevizi de ekleyip  ocağı kapatalım ve ocaktan alalım serin bi yerde biraz  soğumaya bırakalım .

MUHALLEBİSİ . Krema,  vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak pişirelim . muhallebi kaynadıktan sonra soğumaya bırakın .  vanilya ve sıvı krema yı ilave edin mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alıncaya kadar  4 - 5 dakika çırpın .

Kare ve ya yuvarlak borcama kavurduğunuz kadayıfın yarısını düzgünce yayın ,Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ,üste kalan kadayıfları serin ve talı soğuncaya dek bekletip  buzdolabına kaldırın.

AFİYET OLSUN ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder