29 Temmuz 2013 Pazartesi

YAPRAK SARMA

MALZEMELER : Yarım kg taze bağ yaprağı . 3 adet kuru soğan .2 su bardağı pirinç . 1 kaşık salça  , karabiber , tuz . maydonoz .

HAZIRLANIŞI : Önce soğanları soyup doğrayalım , sıvı yağda soteleyelim  pirinci yıkadıktan sonra soğanların üzerine ekleyip kavuralım. salçasını  tuzunu , karabiberini ekleyip karışıralım suyunu ekleyip biraz pişirelim ( az pişmesine dikkat etmeli) indirtekten sonra maydonozunu ekleyip saralım tencereye dizelim , üzerine sıvı yağ , tuz ve suyunu  ekleyip ocağa koyalım .dağılmaması  için üzerine porselen tabak koyalım .. kısık ateşte 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır ..servise hazır AFİYET OLSUN ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder