11 Eylül 2013 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ


MALZEMELER .

1 kilo şeftali (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, küp küp doğranmış)
1 kilo toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI .
Soyup çekirdeklerini çıkarttığınız şeftalileri küp küp doğrayın.
Genişçe bir tencereye alıp üzerine toz şekeri dökün. 
Bu şekilde 4-5 saat bekletin.  
Daha sonra ocağın altını yakıp karıştırmadan kaynatmaya başlayın. 
Köpüğünü alması ve parlaklık kazandırması için tereyağını ekleyin. (Yine de köpük oluşumu oluyorsa üzerinden köpükleri mutlaka alın). 
Kıvam bulmaya başladığında limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. 
Reçeliniz olunca kavanozlara aktarın ve tamamen soğuyuncaya kadar bekleyin. 
Soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder