21 Aralık 2014 Pazar

ASTANA ZİYARETİ

15 Aralık pazartesi günü evlatları görmeye Kazakistan Astana doğru yola çıktık. Önce İstanbul  daha sonra Astana airle 5 saatlık bir  uçak yolculuğu ve kazasız belasız geldik.Değişik ülke  değişik yemek değişik kültürler hepsini tanıyıp bloğumda yazıcam .

Havaalanı o kadar küçük ki. Pasaporttaki memurlar oldukça resmi  ve sert bir yapıdalar. Üstelik dillerini de anlayamamak baya bi zor . Neyse pasaport işini de vucut diliyle hallettik .Eve doğru yola çıktık . yol boyu yeni yıl dolayısıyle süslenmiş . Değişik mimari göğedoğru  uzanan binalar karşısın da açıkcası şaşkınım . Görülmesi ve gezilmesi gereken bir şehir miş  . ASTANA  hayran kaldım diyebilirim .,,

Astana da 23.günümüz gezimiz çok keyifli geçiyor. Geldiğimizin haftasına gezimiz başladı. Astana kazan biz kepçe geziyoruz  . İlk olarak Türk mimar ve mühendislerin yaptığı göz kamaştıran mimarisyle HAN ÇADIRI ydı . eğer arabanız yoksa hiç sorun değil .Taksiye oldukça ucuz a istediğiniz yerin kapısına kadar götürüyorlar .arabadan inip HAN ÇADIRI na girdik muhteşem bir AVM olmuş doğrusu .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder