3 Haziran 2015 Çarşamba

Ebegümeci sarması

Malzemeler : Ebegümeci yaprağı , kuru soğan, pirinç, salça ,sıvıyağ,tuz ,karabiber, pul biber.

Yapılışı : Pirinci yikayalim , soğanı soyup dograyalim sıvı yağda soteleyip , salcayi ,üzerine yıkanmış pirinci ekleyelim . Tuz ,karabiber pulbiber ekleyerek dolma. ici hazirlayalım .

Yıkanmış ebegümeci yapraklarini sıcak suya batırıp çıkaralım , fazla haşlanırsa eriyebilir .  o yüzden batırıp çıkarmak yeterlidir , hazırladığımız dolma içini koyup saralim . Sarma işlemi bittikten sonra tencerenin üzerine zeytinyağ  ve suyunu ekleyip kontrollü pişirelim . Servise hazır . Afiyet olsun .



1 yorum:

  1. Ebegümeciyi bilemiyorum da Labada hımmmm nefaset. Eline sağlık.Adaşımmm.

    YanıtlaSil